CE ECHIPA CREZI CA VA CASTIGA TITLUL

eMAG-RCA

eMAG.ro

eMAG.ro

LIVE SCORE

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Va place acest blog???

VENITI INAPOI ACASA

ORA EXACTA

ARTICOLE

articole-sponsorizate.ro

eMAG.ro

duminică, 29 mai 2011

TIKI-TAKA in deplasare..Manchester--Barcelona 1--3

Pentru a patra oara in istorie echipa spaniola FC Barcelona a castigat cel mai important trofeu din fotbalul european. Formatia pregatita de Josep Guardiola s-a impus, sambata seara, in fata englezilor de la Manchester United, cu 3-1 (1-1), intr-o finala disputata pe noul stadion Wembley din Londra

Pedro a deschis scorul in minutul 28, pentru ca sase minute mai tarziu Rooney sa restabileasca egalitatea dupa o recuperare in jumatatea adversa.

Barcelona a inceput mai bine repriza a doua si echipa catalana a facut diferenta prin doua executii personale de toata frumusetea.

Lionel Messi a marcat pentru 2-1 in minutul 54 cu un sut superb din afara careului, iar in minutul 69 David Villa a majorat avantajul Barcelonei cu o bijuterie de gol.

Internationalul spaniol a trimis din marginea careului si mingea s-a oprit in vinclul din stanga al portii aparate de veteranul Edwin Van der Sar.

Barcelona a mai castigat trofeul Ligii Campionilor in sezoanele 1991-92, 2005-06 si 2008-09. Este pentru a doua oara in istorie cand echipa spaniola triumfa pe Wembley, dupa ce in 1992 invingea pe Sampdoria Genova.

De asemenea, este al doilea trofeu consecutiv obtinut de Barcelona dupa ce a invins in finala pe Manchester United, dupa victoria de la Roma din 2009.

In fata a 87.695 de spectatori, Manchester United a fost echipa care a inceput mai bine marea finala. Minutul 8 a adus si prima faza cursiva la poarta lui Victor Valdes, dar pasa in adancime pentru Wayne Rooney a fost prea tare pentru a putea fi ajunsa de internationalul englez.

Barcelona a iesit din presiune in minutul 10, cand Villa a primit o minge in marginea careului, dar sutul a fost blocat de un aparator advers.

Echipa pregatita de Sir Alex Ferguson a incercat sa desfaca defensiva adversa, dar de trei ori in primele 12 minute atacantul mexican Javier 'Chicharito' Hernandez a fost surprins in pozitie afara din joc.

Prima ocazie mare a meciului a fost ratata de Barcelona prin Pedro. Acesta a primit o pasa ideala de la Xavi si a reluat din doar cativa metri pe langa poarta.

Era minutul 15 si catalanii trageau un prim semnal de alarma la poarta lui United. Ofensiva Barcelonei a continuat si dupa alte patru minute a fost randul lui Villa rateze o buna ocazie din pasa aceluiasi Xavi.

Villa a iesit la rampa in minutul 21 cu un sut spre coltul lung, care insa a fost retinut de veteranul olandez din poarta lui Manchester United.

Vidic a intervenit decisiv in minutul 22 la patrunderea lui Messi, dar apararea engleza nu a mai avut ce face sase minute mai tarziu, cand Pedro a fost gasit demarcat in care si mingea sutata de acesta l-a surprins pe Van der Sar la coltul scurt.

Contrar cursului jocului si la prima ocazie cu adevarat periculoasa, United a egalat cu sapte minute inaintea pauzei. Ferdinand a recuperat un balon in flancul drept, Fabio si Carrick au trimis pentru Rooney in marginea careului, iar acesta a sutat fara speranta pentru Valdes, dupa o combinatie rapida cu Giggs.

Ultima ocazie a reprizei intai a fost ratata de Messi, care nu a reusit din sase metri sa reia in poarta din pasa lui Villa.

Barcelona a inceput cu o viteza in plus repriza a doua si trupa lui Guardiola a supus la un adevarat asediu poarta lui Van der Sar. Trei cornere in primele opt minute anuntau golurile care aveau sa consfinteasca triumful catalan de pe Wembley.

In fata unei aparari aglomerate, Messi a luat in minutul 54 o faza pe cont propriu si a sutat imparabil din afara careului.

Formatia blaugrana a continuat sa atace si Villa avea sa inchida tabela in minutul 69 cu un gol fabulos. Spaniolul si-a facut o minge in marginea careului si a trimis la vinclu fara nicio speranta pentru Van der Sar.

FC Barcelona: 1-Victor Valdes; 2-Daniel Alves (5-Carles Puyol 88), 3-Gerard Pique, 14-Javier Mascherano, 22-Eric Abidal; 16-Sergio Busquets, 6-Xavi, 8-Andres Iniesta; 17-Pedro (20-Ibrahim Afellay 90+2), 10-Lionel Messi, 7-David Villa (15-Seydou Keita 86).

Manchester United: 1-Edwin van der Sar; 20-Fabio (17-Nani 69), 5-Rio Ferdinand, 15-Nemanja Vidic, 3-Patrice Evra; 25-Antonio Valencia, 16-Michael Carrick (18-Paul Scholes 77), 11-Ryan Giggs, 13-Park Ji-Sung; 10-Wayne Rooney, 14-Javier Hernandez.

Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria).

La final, intr-un gest de o mare incarcatura emotionala, Eric Abidal a fost jucatorul insarcinat cu ridicarea trofeului UEFA Champions League, dupa ce in urma cu doar cateva luni jucatorul francez a invins o cumplita afectiune la ficat


Sursa: www.onlinesport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu