CE ECHIPA CREZI CA VA CASTIGA TITLUL

eMAG-RCA

eMAG.ro

eMAG.ro

LIVE SCORE

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Va place acest blog???

VENITI INAPOI ACASA

ORA EXACTA

ARTICOLE

articole-sponsorizate.ro

eMAG.ro

marți, 8 februarie 2011

2 ani fara Marian, Dumnezeu sa-l ierte..:(

Marian Cozma (n. 8 septembrie 1982, București — d.8 februarie 2009, Veszprém) a fost un handbalist român, campion al României și Ungariei la handbal masculin și câștigător al Cupei Cupelor EHF.

Marian Cozma a fost lansat în handbal de clubul bucureștean Dinamo București. Tatăl lui Marian, Petre, a fost cel care l-a îndrumat pe fiul său către acest sport, deoarece și el fusese handbalist.

Cozma a debutat în echipa mare a celor de la Handbal Club Dinamo București în sezonul 2002-2003. A participat, alături de echipa bucureșteană, în Cupa EHF. A evoluat la Dinamo până în anul 2006, timp în care a reușit să câștige campionatul României de handbal la finele sezonului 2004-2005. În 2006, Cozma s-a transferat în Ungaria, la KC Veszprém.

La Veszprém, Cozma a avut din nou șansa să participe în Liga Campionilor a Federației Europene de Handbal, marcând 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008, Cozma a câștigat pentru prima oară titlul de campion al Ungariei cu formația sa. Tot în același an, el a reușit să câștige primul trofeu european din carieră: Cupa Cupelor EHF, după o finală în care KC Veszprém a învins formația germană Rhein-Neckar Löwen.





Decesul

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla într-o discoteca Patriota Lokal de pe strada Virág Benedek din orașul maghiar Veszprém împreună cu alți colegi, pentru a sărbători nașterea copilului unuia dintre colegii săi. A avut loc o altercație, Cozma fiind atacat de un grup de aproximativ treizeci de țigani, fiind înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă. Această plagă i-a cauzat decesul.[1]

Alți doi colegi, croatul Ivan Pešić și sârbul Žarko Šešum au fost și ei atacați, primul fiind înjunghiat în rinichi, iar cel de-al doilea suferind un traumatism cranio-cerebral. Un alt handbalist maghiar, dar născut in România, Ferenc Ilyés, a încercat să-l salveze făcându-i respirație gură la gură, dar nu a reușit. Cozma mai fusese implicat într-un incident asemănător în 2005, când a fost înjunghiat de un grup de opt persoane, suporteri ai unei echipe adversare, la București, scăpând cu viață și reușind să revină în scurt timp pe teren.

În memoria lui Marian Cozma, Comitetul Director al Federației Române de Handbal a decis ca Centrul Național Olimpic de Excelență de la Sighișoara să poarte numele sportivului, iar în Veszprém s-a ridicat o statuie cu el aruncând la poartă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu