CE ECHIPA CREZI CA VA CASTIGA TITLUL

eMAG-RCA

eMAG.ro

eMAG.ro

LIVE SCORE

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Va place acest blog???

VENITI INAPOI ACASA

ORA EXACTA

ARTICOLE

articole-sponsorizate.ro

eMAG.ro

duminică, 11 iulie 2010

DUMNEZEU SA-L IERTE





CONDOLEANTE FAMILIEI PALICIU






"Câine" până la moarte şi

dincolo de ea! Povestea unui puşti care trăia pentru Dinamo

Un tată îndurerat îi roagă pe dinamovişti, prin intermediul ProSport, să ţină un moment de reculegere pentru micul său "câine", dispărut dintre noi fix când viaţa abia îi zâmbea complice.

La şcoala din Uliuc, undeva la 25 de kilometri de Timişoara, un puşti plin de viaţă luase şase premii întâi în primii şase ani de şcoală. La sport era mereu printre primii şi o inimă mare îl însufleţea când vedea orice simbol al lui Dinamo.

Tiberiu, zis Tibi, era comoara familiei Păliciu, dar la 13 ani, "Păsărilă din Banat", cum încă îl alintă tatăl său, s-a dus spre altă lume. Acum, părinţii îşi păstrează amintirile într-o căsuţă în care fiecare colţ poartă imaginea fiului dispărut, iar locul său a fost luat de tristeţe şi de plânsete. Din când în când îşi alină durerea uitându-se la pozele, diplomele şi premiile pe care Tibi le câştigase în scurta sa viaţă. Pentru Cristi, tatăl lui Tibi, cele mai arzătoare momente sunt însă atunci când joacă Dinamo. Fiul său iubise tot ce a ţinut de clubul din "Ştefan cel Mare". Ca mărturie stau imaginile în care apare puştiul, însoţit mereu de o emblemă a "câinilor", de un tricou şi de un fular.

A vrut să-i aprindă o lumânare lui Marian Cozma

Mergea la toate meciurile pe care alb-roşiii le jucau în zona de vest a ţării, iar când era vreo partidă la TV, nimic nu îl putea dezlipi de micul ecran. "Când juca Dinamo la Timişoara, pleca la stadion îmbrăcat în alb-roşu. Îi spuneam mereu: «Tibi, e riscant, poate păţeşti ceva», dar nici nu se putea gândi să ia alte haine pe el", îşi aminteşte Cristi Păliciu. Dinamo era ca o biserică pentru fiul său, iar sportivii erau mai mult decât celebrităţi. "A plâns două săptămâni când a murit Marian Cozma. M-a certat că nu l-am dus să aprindă o lumânare atunci când a trecut cortegiul prin Arad", mai povesteşte părintele copilului.

"Câine până la moarte şi dincolo de ea!"

Apoi, lacrimile îi udă obrajii lui Cristi, amintindu-şi de ultimul vis avut de Tibi, vis pentru care nu a mai fost timp: "Îi promisesem că în toamna lui 2009 îl voi duce la un meci pe stadionul Dinamo, în Peluza «Cătălin Hîldan». Acum nu se mai poate, dar mi‑aş dori să merg acolo cu un mesaj în memoria lui Tibi şi îi rog din suflet pe dinamovişti să ţină un moment de reculegere pentru băiatul meu la un joc. Vreau să vadă din ceruri că jucătorii s-au oprit pentru el câteva secunde. Tibi a fost «câine» până la moarte... şi dincolo de ea. Exact aşa cum este vorba".

"Mă rog la Dumnezeu pentru ca Dinamo să ţină un moment de reculegere pentru Tibi. "Câinii" ar câştiga acel meci, nici nu aş concepe să fie altfel", Cristi Păliciu, tatăl lui Tibi

Va avea un frate care se va naşte în aceeaşi zi ca şi el

În toamnă, Gina Păliciu, soţia lui Cristi, va da naştere unui alt copil. "Doctorii au spus că se va naşte în jur de 10 octombrie. Atunci s-a născut şi Tibi... Ar fi un miracol de la Dumnezeu să se nască în aceeaşi zi cu el", spune, plin de speranţă, Cristi Păliciu, îngenuncheat lângă mormântul lui Tibi, acolo unde îşi petrece, de un an, nenumărate ore din viaţă, acolo unde stă la fiecare sărbătoare şi plânge după băiatul său de nota 10.

"De Revelion, toţi erau veseli, chiuiau... Eu am venit aici să sufăr ca un câine. Acum, «Păsărilă» al meu va avea un frăţior sau poate o surioară. Aş fi vrut să fie ca un cadou pentru Tibi ca domnul Cristi Borcea să fie naşul copilului, dar poate cer prea mult".

A murit îmbrăcat în roşu

'Firul vieţii băiatului s-a rupt brusc, într-o fracţiune de secundă, lovit de o maşină pe şoseaua unui alt sat timişean, Carani.

"L-a lovit maşina cu 120 de kilometri la oră, n-a avut nicio şansă. Şoferul nici n-a vrut să oprească, dar i-a blocat calea un camion", acuză Cristi Păliciu. Este varianta lui. "Nu aveam viteză, Tibi s-a ferit de un camion, nu m-a văzut şi a sărit în faţa maşinii mele", declara în iunie 2009 şoferul vehiculului implicat în accident, citat de site-ul www.tion.ro. Culmea e că, în momentul impactului Tibi era îmbrăcat în tricou şi şort roşii.

Condiţiile accidentului sunt şi acum o enigmă, iar dosarul a stagnat complet pentru un an într-un sertar al poliţiei rutiere. Abia în iunie acest an, după repetate adrese către o mulţime de instituţii, printre care Ministerul Administraţiei şi Internelor şi chiar Administraţia Prezidenţială, s-a dispus începerea urmăririi penale a şoferului implicat în tragedie.

"Este o poveste extraordinară, care mă lasă fără cuvinte. Cu siguranţă o să respectăm dorinţa familiei. Am fi preferat ca el să ne susţină din PCH şi nu din ceruri, dar Dumnezeu a avut nevoie de un dinamovist acolo, lângă El", Gabi Torje, mijlocaş Dinamo

2 comentarii:

  1. 120 km/h intr-un sat???
    Daca avea maxim 50,cum e legal si normal, Tibi traia!!!

    Dumnezeu sa-l odihneasca !

    RăspundețiȘtergere
  2. PACAT ASTA E VIATA VENIM PE RAND SI PLECAM PE SARITE.CRED CA NU E DURERE MAI MARE PENTRU PARINTI DECAT CEA PE CARE O AI CAND ITI INMORMANTEZI COPILUL.DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE SUELETUL LUI SI DE PARINTI!

    RăspundețiȘtergere